Weteraani
Gutbrod MotoStandard ND25

Tasokkaista osista koottu Gutbrod MotoStandard ND25 -traktori oli suunnattu vaativille viljelijöille – menekki jäi kuitenkin heikoksi

Saksan läntiselle puolelle ilmaantui 1940-luvun lopulla hyvinkin 50 uutta traktorimerkkiä. Ne jäivät kuitenkin hyvin lyhytikäisiksi. Useimmat yritykset ajautuivat konkurssiin, vaihtoivat alaa tai palasivat alkuperäiseen tuotantoonsa muutamassa vuodessa.
Kimmo Kotta
Gutbrod MotoStandard ND25 -traktoria valmistettiin vuosina 1950–51 Länsi-Saksassa.

Traktoribuumiin oli kaksi syytä. Maatalous kärsi vetovoimapulasta ja moni metallipaja näki traktoreiden tekemisessä menestymisen mahdollisuuksia. Vieläkin enemmän vaikutti Ranskan, USA:n ja Englannin, eli läntisten Liittoutuneiden suopea suhtautuminen maatalouskoneteollisuuteen, raaka-aineiden jakelua kun valvottiin hyvin tarkasti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää