Weteraani
Vertailu

Varhaisinta traktorimukavuutta - Peltikopeista tasokkaiksi ohjaamoiksi

Traktoreista osattiin jo 1960-luvulla tehdä varmatoimisia ja tehokkaitakin, mutta ergonomia rajoittui vielä tuolloin ohjauksentehostimiin ja ”terveysistuimiin”. Monessa Euroopan valtiossa voimaan tulleiden turvaohjaamomääräysten myötä traktorivalmistajat joutuivat paneutumaan kuljettajan mukavuuteen uudella otteella.
BM-Volvo T650 ei kesällä 1970 markkinoille tullessaan ollut erityisen moderni traktori tekniikkansa sen enempää kuin muotoilunsakaan puolesta, mutta se oli huolella tehty ja luotettava työjuhta, josta asiakkaat olivat valmiita maksamaan kalliimman hinnan. Ergonomialtaan aikansa huippuihin kuuluva T650 on eräs traktorihistorian arvostetuimmista malleista.

Ensimmäisiä hiljaisilla ja tärinättömillä ohjaamoilla varustettuja traktoreita olivat Zetor Crystal 8011, BM-Volvo T650, Valmet 502 ja 702 sekä John Deeren 30-sarjan amerikkalaiset mallit. Mainittuja traktoreita päästiin viime kesänä kokeilemaan, ja niistä tehtiin lukuisia huomioita.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi