Weteraani
Masinistikesä 2020

Masinistikesä 2020 oli vaisu – pandemia verotti myös veteraanikonetapahtumia

Viime aikoina on kesäisin järjestetty parikymmentä laajempaa harrastekonetapahtumaa, joista on tiedotettu oikein valtakunnallisesti. Paikallisia pienempiä kokoontumisia on ollut huomattavasti enemmän. Vieläkin täydellä voimalla vaikuttava pandemia rajoitti monen muun alan tavoin masinistitoimintaakin siinä määrin, että kesällä 2020 ei järjestetty yhtään mittavampaa museokonenäyttelyä. Jotain haaviin kuitenkin saatiin.
Kimmo Kotta
Työtehoseuran Suurnäyttelyssä marraskuussa 1948 ensi kertaa Suomessa esitelty Ferguson oli v.1957 päättyneen tuontisäännöstelykauden eniten myyty merkki 12 455 kappaleella. Yleisin oli bensamalli TE-A, jota myytiin 4821 traktorin verran. Kaksi vuotta myöhemmin alkoi petroolikäyttöisen TE-D-mallin tuonti, kokonaismäärä oli 4511 kpl. Dieselmallin TE-F kauppa pääsi alkamaan v.1954, kaikkiaan sitä tuli 3123 kpl. Nurmes

Kesätapahtumajärjestäjien suurimpana uhkana on totuttu pitämään huonoa säätä. Pitkittyneet sateet pehmittävät näyttelyalueen ja parkkipaikat upottavaksi liejuksi, ellei käytettävissä ole todella kovapohjaista maata, eikä yleisö viihdy rönttäkelissä, vaan jättää tapahtumavierailun toiseen kertaan. Sateet ovat useimmiten paikallisia ja niitä esiintyy harvemmin jokaisena kesäviikonloppuna, eli kelin takia joku voi epäonnistua, mutta eivät kaikki.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää