Weteraani
Fiat 1880 DT

Modenan mahtavin Fiat 1880 DT -traktori kuului aikansa voimakkaimpiin eurooppalaisiin traktoreihin – soveltui etenkin turvemaiden urakointitöihin

Sota-aikaan hyviksi havaitut maastoautot herättivät kiinnostuksen 4-vetotraktoreihin. Amerikkalaiset keskittyivät runko-ohjattuihin vetureihin, Euroopassa peruskoneeksi otettiin takavetoinen traktori, johon lisättiin vetävä etuakseli. Alussa innokkaimpia 4-vetotehtailijoita olivat saksalaiset, mutta valmistajat olivat 1960-luvulle asti pieniä toimijoita, markkinajohtajat uskoivat vielä takavetoon.
Kimmo Kotta
Fiat 1880 DT -traktoria valmistettiin vuosina 1980–84. Modenassa, Emilia-Romagnassa, Italiassa.

Kovin tehokkaita koneita ei 1950- ja 60-luvuilla vielä tehty, koska etuakselit olivat yleensä autokäyttöön suunniteltuja. Momentit kasvoivat etenkin kuormaajakäytössä liian suuriksi. Kun varsinaisten traktoriakseleiden tuotanto saatiin käyntiin ja niiden napoihin lisättiin planeetat, voitiin tehdä tehokaskin neliveto kestävyydestä tinkimättä. Fiat oli ensimmäisiä isojen 4-vetojen tekijöitä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää