Weteraani
Ford 6000 Diesel

Detroitin murheenkryyni Ford 6000 Diesel – konetta kutsuttiin aikanaan maailman rumimmaksi traktoriksi

Fordin traktoreita tehtiin 1950-luvulla kahdessa paikassa – USA:ssa Fordeja ja Englannissa Fordsoneita – eikä niissä ollut juuri mitään yhteistä. Vuonna 1951 esitelty uusi Fordson Major oli onnistunut traktori, eikä amerikkalaisessa Ford NAA "juhlamallissakaan" ollut moittimista, kauppa kävi kummallakin mantereella.
Kimmo Kotta
Ford 6000 Diesel Row-Crop -traktoria valmistettiin vuosina 1961–64 Highland Parkissa Detroitissa, Michigan, USA.

Amerikkalaiset kilpailijat olivat tuomassa markkinoille suurempia, yli 60-hevosvoimaisia malleja, eikä Ford halunnut jäädä kisasta sivuun. Fordson Majorista ja myöhemmästä Power Majorista olisi saanut helposti tehokkaamman, siinä kun oli valmiudet 6-sylinteriselle 590E-moottorille, mutta Dagenhamin tehdas ei ajatukselle lämmennyt. Amerikan Ford-malleihin 600, 700, 800 ja 900 ei voinut tehdä sen sortin muutoksia ilman ominaisuuksien tai kestävyyden heikentymistä, joten suurtraktoriprojekti aloitettiin puhtaalta pöydältä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää