Weteraani
ACAM

Tanskalaisille maajusseille suunniteltu ACAM-traktori ­– Suomessa traktorit eivät päässeet myyntiin asti

Tanska on aina ollut vahva maatalousmaa, 60 % sen pinta-alasta on erinomaista peltoa. Viljeltyä on saman verran kuin Suomessa, vaikka Tanska on kolmanneksen pienempi kuin Oulun lääni. Grönlanti ja Fär-saaret muuttaisivat suhteen kokonaan toisenlaiseksi, mutta ne ovat ulkoalueita, jotka eivät kuulu varsinaiseen Tanskaan.
Kimmo Kotta
ACAM -traktoria valmistettiin vuosina 1952–56 Holbækissa Sjellannissa Tanskassa.

Laajat pellot tarvitsevat hyviä työkoneita, joiden tuotannossa tanskalaiset ovat olleet huipputasoa. Hyvin harva maa pystyy luettelemaan yhtä pitkää litaniaa tasokkaita merkkejä, kuten Hardi, Taarup, JF, Nordsten, Dronningborg, Ugerløse, Fiona, Skals, Farendløse, Fransgaard, Skjold, Fraugde, Bøgballe tai Kongskilde. Omien traktoreidenkin tekemistä on Tanskassa yritetty ainakin kuuteen otteeseen, mutta niiden kohdalla menestys on jäänyt yhtä poikkeusta lukuun ottamatta perin vaatimattomaksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää