Weteraani
County Four Drive

Jokapyörävetoisella County Four Drive -traktorilla pystyttiin vetämään jopa 60 tonnia painavia vaunuletkoja

Percy ja Ernest Tapp´in pajalla Hampshiren Fleetissä asennettiin 1920-luvun lopulta lähtien Fordin kuorma-autoihin teliakselistoja ja muita erikoisvarusteita. Autot nimettiin Englannin kreivikuntien mukaan, mistä yrityskin sai nimen County Commercial Cars Ltd (kreivikunnan hyötyajoneuvot).
Kimmo Kotta
Country Four Drive -traktoria valmistettiin vuosina 1954–62 Dagenhamissa (Lontoo) ja Fleetissä (Hampshire), Englannissa.

Sotien jälkeen maatalousministeriö esitti Fordin Dagenhamin tehtaalle telatraktorituotannon aloittamista, mutta johtoporras ei ajatuksesta innostunut, vaan suositteli kääntymään Countyn puoleen. Ford kyllä toimittaisi "Mörkö-Majureita" peruskoneiksi. County oli aiemmin tehnyt Pest Control Ltd:lle erikoiskorkeita autoja hedelmätarharuiskujen alustoiksi, joissa oli maavaraa 120–210 senttiä. Nyt sama yritys tarvitsi kapeita telakoneita humalaviljelysten kasvinsuojeluun. Kumpaankin pyyntöön reagoitiin, ensimmäinen Fordson Major-pohjainen telatraktori valmistui 1948.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää