Weteraani
Valmet 20

Valmet 20 oli viimeinen petroolitraktori - "piikkilangankiristäjän" vienti jäi vaatimattomaksi

Pienviljelystraktoreita alettiin tuottaa enemmälti 1930-luvun lopulla, kun maatalous alkoi toipua pitkästä lamakaudesta. Pieniä traktoreita oli tehty jo aiemmin – Suomeenkin ostettiin vajaat 600-kiloinen englantilainen Saunderson Little Universal v.1910, mutta hintansa ja etenkin ominaisuuksiensa puolesta se ei soveltunut vielä minkään kokoiselle tilalle.
Kimmo Kotta
Valmet 20 -traktoria valmistettiin vuosina 1955–62 Tourulassa, Jyväskylässä. Traktoreita valmistettiin yhteensä noin 6200 kpl.

Ensimmäinen varteenotettava pienviljelystilan hevosen korvaaja oli v.1937 esitelty Allis-Chalmers B, jota tehtiin 20 vuodessa lähes 120 000 kappaletta. Myöhemmin samoille apajille tulivat John Deere LA, Case VA, Massey-Harris Pony ja Farmall Cub, joka oli esikuvana ensimmäiselle Valmet-mallille.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää