Weteraani
The Newark Vintage Tractor & Heritage Show

The Newark Vintage Tractor & Heritage Show 2019, osa 1 – teemana David Brown, Case ja International

Newarkin ja Nottinghamshiren maatalousseura järjesti viime marraskuussa mittavan veteraanikonetapahtuman omistamallaan Newark Showground-näyttelykentällä. Nyt jo 17 kertaa toteutunut katselmus oli komea päätös englantilaisten vilkkaalle näyttelykaudelle – traktoreita, erilaisia ajoneuvoja, pienempien esineiden kokoelmia ja muuta alaan liittyvää oli esillä 1187 nimikkeen verran. Tällä kertaa näyttelyn teemana olivat David Brown, Case ja International.
Kimmo Kotta
Harry Fergusonin suunnittelema ja David Brown & Sons Ltd:n tekemä Ferguson-Brown A oli maailman ensimmäinen sarjatuotettu traktori, jonka hydraulisessa nostolaitteessa oli automaattinen painonsiirtojärjestelmä. Sitä tehtiin 1350 kappaletta vuosina 1936–39, jonka jälkeen Ferguson jatkoi Fordin kanssa. Moottorit (20 hv, 2010 cm³) teki alussa Coventry Climax, myöhemmin David Brown.

Vuonna 1799 perustettu Newark & Nottinghamshire Agricultural Society (maatalousseura) järjestää vuosittain kolme mittavaa näyttelyä. Toukokuussa on perinteinen maatalousnäyttely Nottinghamshire County Show, marraskuun alussa veteraanikalustoon keskittynyt The Newark Vintage Tractor & Heritage Show ja loppukuussa vielä uutta maatalouskalustoa esittelevä Midlands Machinery Show. Seuran omistama kiinteä näyttelyalue lukuisine rakennuksineen on jatkuvassa käytössä, mainittujen tapahtumien lisäksi siellä on vuosittain lukuisia eläinhuutokauppoja ja muiden alojen näyttelyitä. Koronatilanteen takia tuo mainio alue tulee olemaan tyhjäkäynnillä melko pitkään. Toukokuun maatalousnäyttely on peruttu ja luonnollisesti kaikki muutkin kevään tapahtumat.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää