Weteraani
Harkov HTZ DT-20

Harkov HTZ DT-20 -traktori oli neuvostoliittolaisen traktorivalmistuksen taidonnäyte – käyttöominaisuuksiltaan sitä ei kuitenkaan voitu verrata länsitraktoreihin

Neuvostoliitto otti toisen maailmansodan jälkeen laajoja luonnontilaisia alueita viljelykäyttöön. Erityisen runsaasti uutta peltoa syntyi aavikoille, jotka sijaitsivat enimmäkseen Turkmenian, Kazakstanin ja Uzbekistanin neuvostotasavalloissa.
Kimmo Kotta
Harkov HTZ DT-20 -traktoria valmistettiin vuosina 1958–69, Harkova, Ukrainassa (SNT), Neuvostoliittossa. Traktoria on valmistettu yhteensä 248 400 kpl.

Suuriin jokiin sivu-uomia kaivamalla saatiin kasteluvettä, mikä johti sittemmin valtavaan ekokatastrofiin. Maailman neljänneksi suurin Araljärvi kutistui useaksi erilliseksi järveksi, joiden yhteispinta-ala on neljäsosa alkuperäisestä, Kaspianmerenkin pinta laski pahimmillaan kolmisen metriä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää