Weteraani
Deutz D40L

Mitan mukaan tehdystä Deutz D40L -traktorista tuli useaksi vuodeksi Länsi-Saksan eniten myyty traktorimalli

Saksalaisista merkeistä Deutz pääsi sotien jälkeen aloittamaan traktorituotantonsa ensimmäisten joukossa. Aiemmin saavutettu tekninen etumatka varmistui muun muassa sota-aikaan kehitetyillä FL-sarjan ilmajäähdytetyillä moottoreilla, mikä näkyi myös kysynnässä; Deutz oli vuosina 1950–71 kahta poikkeusta lukuun ottamatta Länsi-Saksan ykkösmerkki.
Kimmo Kotta
Deutz D40L -traktoria valmistettiin vuosina 1962–65, Kölnissä, Länsi-Saksassa. Yhteensä traktoreita valmistettiin 35 535 kpl.

Ihan muutamalla tuhannella kappaleella ei johtoasemaan päässyt, kokonaismyynti kun oli parhaimmillaan 99 341 traktoria (1955). Deutzin ennätysvuosi oli 1965, jolloin sen päätyi ostamaan 17 509 saksalaisviljelijää. Tuon ajan eniten myyty yksittäinen malli oli D40L, joka sopi kokonsa ja tehonsa puolesta Länsi-Saksan pientilavaltaiseen maatalouteen täydellisesti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää