Weteraani
David Brown 850 Implematic

David Brown 850 Implematic oli 60-luvun alun mainosten mukaan maailman nykyaikaisin traktori

David Brownilla oli jo 1950-luvulla melkoinen meriittilista. Yhteistyönä Fergusonin kanssa syntyi ensimmäinen hydraulisella nostolaitteella ja painonsiirtojärjestelmällä varustettu traktori vuonna 1936. Vuodesta 1948 lähtien David Brown Cropmasteriin sai kertojavaihteiston, sekä 2-nopeuksisen voimanoton. Vuotta myöhemmin esiteltiin suorasuihkutusdiesel, joka otti peräti 1800 kierrosta minuutissa.
Kimmo Kotta
David Brown 850 Implematic -traktoria valmistettiin vuosina 1960–65, Melthamissa, Yorkshiressa, Englannissa.

Vielä 1950-luvun alkupuolella lähes kaikkien brittimerkkien tuotanto rajoittui yhteen ainoaan malliin. David Brownilla oli tuolloin jo 3 erilaista pyörätraktoria: 4-sylinteriset 25 ja 30 diesel- tai kaasutinmoottoreilla, sekä kuutosdiesel D50. Vuosikymmenen puolivälissä sarjaan lisättiin 2D-työkoneenkantaja, sekä ensimmäisiin jakajapumpullisiin traktoreihin kuulunut David Brown 900. Kumpikaan uutuus ei tuonut lisää sulkia David Brownin hattuun. Työkoneenkantajalla ei ollut kysyntää ja 900 Dieselissä oli niin pahoja polttoaineongelmia, että ne meinasivat viedä maineen koko merkiltä, vaikka traktoritehdas oli niihin syytön. Seuraavien mallien oli syytä olla hyviä, ja ne myös olivat.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää