Video ja lisäkuvia: Katso Tume Super Nova Combi 4000 -kylvölannoittimen menoa sängen ja muokatun maan kylvössä

Valmistaja
Tume Super Nova Combissa on kaksoiskiekkovannas, jonka kautta lannoite, siemen ja starttilannoite kylvetään. Syöttölaitteilta tulevat siemen ja lannoiteputket on tuotu eri puolella sijaitsevien vannaskiekkojen viereen, jotta lannoiterakeet ja siemenet eivät ole kylki kyljessä vaon pohjalla. Starttilannoite kylvetään vakoon, jotta se peittyy ja liuekenee nopeammin.

Tume Agri Oy kehittämässä Nova Combi -kylvökoneessa on paljon eroja, mutta myös yhtäläisyyksiä edeltäjäänsä verrattuna. ISOBUS-yhteensopivassa laitteessa on syöttölaitteet, joita käytetään varustuksesta riippuen joko neljällä tai kuudella sähkömoottorilla eikä enää mekaanisesti ketjujen välityksellä koneen pyöristä. Neljä metriä leveän kylvökoneen tilavuus on kasvanut, ja säiliöllisellä kylvää 7-10 hehtaaria siemen- ja lannoitemääristä riippuen. Super Nova Combin vantaat ovat asennettu porrastetusti ja vannaspainoa säädetään ohjaimelta. Jyräpyörästö sekä hydraulisesti nouseva jälkiäes vähentävät tukkeutumisriskiä kevyillä mailla ja varsikin kylvettäessä suoraan sänkeen..

Koneviesti otti viime syksyln kylvöillä Super Nova Combi 4000 -kylvökoneen kokeiluun, jolloin konetta käytettiin syysrapsin, rukiin ja syysvehnän kylvöön yhteensä noin 80 hehtaarin alalla. Suuurin osa siemenistä kylvettiin sänkeen ja loput muokattiin joko kultivaattorilla tai lautasmuokkaimella.  

Katso videolta, miten Tume Super Nova Combi toimi pellolla!

Lue Super Nova Combin kokeilujuttu Digiaikaan siirtynyt Tume Super Nova Combi 4000 -kylvölannoitin sopii sängen ja muokatun maan kylvöön KV 16/2020!

Lue lisää