Video ja lisäartikkeli: Lisää kokemuksia ja havaintoja Temared Carplatform -lavettivaunusta

Temaredin Carplatform on mutkissa vakaa lavettivaunu, mutta on tarkka vetoautostaan suuremmilla kuormilla. Pultit ovat popniittejä kestävämpi kiinnitysratkaisu perävaunussa.
Temaredin mitat

Kuvatulla videolla on nähtävissä kumivääntövarsijousituksen toimintaa erilaisilla alustoilla, Standardisoidulla tärinäradalla kärryn jousituksen liikevarat olivat yllättävän suuret. Matalaprofiilisten 10 tuuman renkaat eivät jousta tai vaimenna juurikaan tien epätasaisuuksia. Temared tullaan näkemään myöhemmin ilmestyvässä lava-autojen parivertailussa.

Vältä niitattua peltiä

Temared on kasattu pulttaamalla, mikä tekee sen rungon korjaamisesta huomattavasti helpompaa, jos vain varaosia on saatavilla. Popniitit kestävät hyvin leikkautuvia voimia, mutta ovat heikkoja kestämään vetoa.

Olen nähnyt niittejä käytettävän varsinkin kevytperävaunujen peltisten lavarakenteiden, pohjavanereiden sekä sidontapisteiden kiinnityksessä. Katkenneet niitit ovat erittäin yleisiä edellä mainituissa kohteissa. Rikkoutunut popniitti on kyllä helppo uusia, mutta korvaamalla niittejä pulteilla esimerkiksi lavan pohjassa lukkokantapulteilla, ei korjauksia tarvitse tehdä enää uudestaan.

Etsisessäsi henkilöauton kevytperävaunua, suosittelen siis välttämään perävaunuja, jotka on kasattu täysin niittaamalla. Hitsattujen ja sinkittyjen perävaunun rakenteiden korjaaminen on erittäin haastavaa, mutta hitsaaminen edellyttää paksumpia materiaalivahvuuksia. Hitsatut rungot kestävät lähtökohtaisesti paremmin kärryn ilmoittamien teknisten tietojen kuormat ammattikäytössä.

Lue myös Temared-lavettivaunun kokeilujuttu Temared Carplatform on hyväkuntoisten teiden monitoimiperäkärry - matalakiitoa pienipyöräisellä lavettiperävaunulla KV 12/2020!

Lue lisää