Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

FMG SensorBlade -alaterässä on käteviä työominaisuuksia – automatiikan avulla kuljettaja pääsee helpommalla

FMG tuo markkinoille uuden SensorBlade -alaterän, jonka suunnittelun lähtökohtana ovat oma lähes 20-vuotinen kokemus alaterien valmistamisesta sekä asiakkailta saatu palaute. Tuotekehityksen tuloksena on onnistuttu yhdistämään helppokäyttöisyys, toiminnallisuus ja kestävyys sekä suuri maavara ja kuljetusleveys aiempaa pienempään tilaan traktorin alle, renkaiden väliin.
FMG:n alaterän maksimileveys on 3376 mm, kun molemmat jatkeet ovat ulkona. Niidenkin hallinta voidaan osaltaan automatisoida.
FMG:n alaterän maksimileveys on 3376 mm, kun molemmat jatkeet ovat ulkona. Niidenkin hallinta voidaan osaltaan automatisoida.  Kuva: FMG

Alaterään kohdistuu rasituksia, jotka pitää suunnittelussa huomioida. Alaterän tuennan uudenlainen rakenne tuotti geometrian ja kestävyyden suhteen haasteita. Tuotetta on testattu useamman vuoden ajan ja nyt tuote on markkinoilla.

Alaterän rakenteet on kiinnitetty traktorin runkoon. Terän irroitus voi joskus tulla kyseeseen. Runkorakennetta ei kannata irroittaa.
Alaterän rakenteet on kiinnitetty traktorin runkoon. Terän irroitus voi joskus tulla kyseeseen. Runkorakennetta ei kannata irroittaa.  Kuva: FMG

FMG SensorBladen ominaisuuksia

Kuljettajan ei tarvitse yrittää enää katsoa traktorin alle, missä asennossa terä on. Sensoritekniikan avulla kuljettaja näkee terän asennon 5,7” kosketusnäytöltä graafisesti sekä numeerisesti. Kun peruutetaan, automatiikka nostaa terää ylös vahinkojen estämiseksi. Muistipaikolle saa tallennettua halutut asentoarvot tiettyjen tehtävien hoitoa varten.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
SensonBladen ohjamiseen ja käytetään paneelia, josta näkyy myös visuaalisesti alaterän asento.
SensonBladen ohjamiseen ja käytetään paneelia, josta näkyy myös visuaalisesti alaterän asento. Kuva: FMG

Impulssitoiminnoilla sekä valinnaisilla automaattitoiminnoilla, voidaan tehdä valittuja liikesarjoja yhdellä joystickin liikkeellä. FMG 3D terän hallinta sallii +/-25 asteen symmetriset kääntökulmat, +/- 5 asteen kallistuskulmat ja 2256 – 3376 mm työleveyden hydraulisten FMG multislider-jatkeiden ansiosta. Kuljetusleveys on vain 2480 mm ja maavaraa kuljetusasennossa on 260 mm. Keskitetty rasvaus helpottaa alaterän huoltoa.

Lisävarusteena saatavilla olevalla johtosarjalla SensorBlade -alaterän ohjausyksikkö on yhteensopiva myös FMG Sensor Tech -lanojen kanssa.

SensorBlade -alaterällä on 2 vuoden takuu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

FMG SensorBlade -alaterä on nyt saatavilla T4 ja T5 Valtroihin, asiakastoimitukset aloitetaan tammikuun 2024 aikana.

Alaterän kulmaa voidaan säätää maksimissan +/- 25 astetta. Suuremmilla kulmilla rengas käy terään kiinni.
Alaterän kulmaa voidaan säätää maksimissan +/- 25 astetta. Suuremmilla kulmilla rengas käy terään kiinni.  Kuva: FMG