Kotimainen mansikka kypsyy etuajassa

Kasvi- ja kausihuoneissa viljeltyjä mansikoita on ollut myynnissä jo viikkoja, mutta avomaan pääsatoon on vielä aikaa. Aikaisen kesäntulon takia kotimainen tuotanto on pari viikkoa edellä normaalista. Ensimmäisiä avomaan mansikoita on jo poimittu aikaisimmilta viljelyalueilta lounaisrannikolla. Muualla poiminta alkaa seuraavan parin viikon kuluessa. Sään ennustettu viilentyminen voi viivästyttää kypsymistä jonkin verran. Pääsatokausi voi mennä ohi melko nopeasti, jopa kolmessa viikossa, mutta viileä sää voi johtaa kauden huomattavaan pitenemiseen niin, että poimintaa saattaa kestää jopa viisi viikkoa.
Juhannusherkuksi mansikoita valmistunee runsaasti, sillä toukokuun lämpöä on riittänyt koko maassa. Alueellisia mansikan kypsymiseroja tulee olemaan, vaikka kukinta on ollut melko samanaikaista.
Mansikan sadon monipuolinen ajoittaminen on yleistä. Vaikka avomaan pääsato kestää vain muutamia viikkoja, on rasiamansikkaa tarjolla huomattavasti pidempään. Kausi alkaa kasvihuoneista, jatkuu tunneleista ja harsoalueilta. Avomaan pääsadon jälkeen satoa saadaan pitkään, ainakin elokuun loppuun kevään satotaimi-istutuksista avomaalta ja tunneleista.
Osaston luetuimmat
- Sampo Rosenlew on valmistanut jo tuhat metsäkonetta – tuhannes kone lähtee työskentelemään Saksan jyrkkiin rinteisiin30.1.
- Yellow Table listasi suurimmat maarakennuskonevalmistajat – kärki pysynyt lähes ennallaan3.2.
- Karsitun energiapuurangan kysyntä on nostanut alkuvuoden 2022 aikana keskimääräistä kuutiohintaa, mikä näkyy Luken tilastoissa.11.5.2022
- Volvo tuo markkinoille aiempaa tehokkaamman biokaasua käyttävän kuorma-automalliston10:54
- Husqvarnalta tulossa markkinoille kevyt takakahvallinen moottorisaha 540 XP mark III6.10.2022
- Metsätehon tilastointi kertoo teollisuuspuun korjuukustannusten noususta vuonna 202123.8.2022
- Stihl päivittää akkusahamallistoaan ja tuo uuden ketjutyypin mallistoon13.12.2022