Uutiset

Atlas Copco jaetaan kahteen osaan

Atlas Copcon hallitus ehdottaa Atlas Copco -konsernin kahtia jakoa, jolloin kaivos- ja louhintatekniikan liiketoiminta-alue, sisältäen rakennuskonedivisioonan, eriytyisi omaksi erilliseksi yhtiöksi.

uusi yhtiö keskittyy nimenomaan kaivos- ja louhintatoimintaan sekä yhteiskuntarakentamiseen liittyviin asiakkaisiin. Uuteen yhtiöön kuuluu
12 000 työntekijää; määrä sisältää kaikki divisioonat kaivos- ja louhintatekniikan liiketoiminta-alueelta, rakennuskonedivisioonan sekä niihin liittyvät huoltopalvelut.

"Kun uusi yritys on yksinomaan omistettu kaivos- ja louhintatoimintaa sekä yhteiskuntarakentamista varten, voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin myös tulevaisuudessa", sanoo kaivos- ja louhintatekniikan liiketoiminta-alueen johtaja Helena Hedblom. "Organisatorisesta näkökulmasta katsoen ei tule mitään muutoksia. Meillä on vahvat myyntiyhtiöt, ammattitaitoiset ihmiset, erinomaiset tuotteet ja laadukkaat huoltopalvelut. Asiakaspalvelumme vahvistuu, kun pystymme entistä paremmin fokusoitumaan omaan alaamme."

Uusi yhtiö tullaan listaamaan Tukholman Nasdaq-pörssissä vuoden 2018 puolivälissä, sen jälkeen kun jako on hyväksytty Atlas Copcon huhtikuussa 2018 pidettävässä yhtiökokouksessa. Suomen Atlas Copco -yhtiöiden osalta ei tapahdu merkittäviä rakenteellisia muutoksia.

 

Lue lisää

Kevyttä louhintaa

Lukijan idea KV 05/2018 28.03.2018
KV PLUS