Uutiset

Traktorikynnön SM-kilpailut Loimaalla 27.–28.9.2019

Traktorikynnön Suomenmestaruudesta kilpaillaan syyskuun 27.–28. päivä Loimaalla, Novida ammattiopiston ja lukion koulutilalla (Loimaan Maatalousoppilaitos). Kyntökilpailut järjestetään Loimaan koulutilalla jo kolmannen kerran.
Tapio Vesterinen

Vuoden 2019 kisat ovat järjestyksessään 66. Suomessa järjestettävät SM-kyntökilpailut. Kilpailijoiksi on järjestäjien mukaan ilmoittautunut 22 osanottajaa, aina 10-vuotiaasta veteraanisarjan 90-vuotiaisiin.

Kyntökilpailujen lisäksi koulutilan alueella järjestetään samaan aikaan työnäytöksiä, joihin osallistuvat kaikki suuret koneliikkeet. Mukana ovat muun muassa Agco Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, Turun Konekeskus, NHK-keskus ja Finnish Agro. Työnäytösten seuraamisen lisäksi koneita on mahdollista koeajaa itse.

Tapahtuma alkaa perjantaina kello 9.30, ensimmäiset kilpailuavaukset tehdään kello 10.45 alkaen. Maa-ja kotitalousnaiset hoitavat tapahtuman ruoka- ja kahvitarjoilun.

”Tilaisuuteen on vapaa pääsy, parkkimaksua tai pääsymaksua ei kerätä. Tapahtumassa järjestetään arpajaiset, joiden tuotoilla tuetaan kynnön maailmanmestaruuskilpailuihin lähtevää Suomen edustajaa. Mikäli sää suosii, odotamme paikalle 2 000–2 500 henkilöä”, tapahtumaa järjestävät Erkki Mäkelä ja Tuomas Levomäki ennustavat.

Katso alla olevasta videosta, mitä kaikkea SM Kynnöissä tapahtuu!

Lue lisää