Uutiset

Kasvinsuojeluaineita vuorokauden ympäri

YARA on tuomassa asiakkailleen vuorokauden ympäri toimivan tuotteittensa myynti- ja noutopalvelun nimeltään YARACON 247. Konseptilla on tarkoitus parantaa tuotteiden saatavuutta ja toimitusvarmuutta.
YaraCon 247 - konseptia testataan merikonttiin sijoitetulla mobiililla kasvinsuojeluaineiden myyntipisteellä.

Konsepti on osa Yara Digital Farming -yksikköä, jonka suorittamassa maatalouden digitalisoinnin yhteistyössä ovat mukana muun muassa kansainvälinen tietoteknologian jätti IBM ja kotimainen sääasema ja anturiteknologiaa tuottava Vaisala.

Konseptin testaamiseksi on rakennettu prototyyppikontti, joka on ilmastoitu tuotteiden säilyvyyden takaamiseksi. Konttiin pääsee sisälle vuorokauden ajankohdasta riippumatta asiakaskohtaisella avainkortilla tai puhelinsovelluksella. Asiakkaan valitsemat tuotteet luetaan kontin sisällä olevassa ympäristön signaaleilta eristetyssä lukutilassa, jonka jälkeen asiakas hyväksyy näyttöpäätteen ehdottaman tuotelistan oikeaksi, lisää mahdolliseen viitteen ostoksilleen ja poistuu ostamiensa tuotteiden kanssa.Tuotteiden tunnistus tapahtuu RFID-sirujen avulla. Laskutus tapahtuu sähköisesti avainkortilla tunnistetun käyttäjän, Yaran tai Yaran jälleenmyyjän kanssa, tekemän laskutussopimuksen mukaisesti.

Toistaiseksi myytävät tuotteet ovat pienempiä pakkauksia, kuten torjunta-aineita ja lehtilannoitteita. Suomi toimii testialustana kokeilulle ja ensimmäinen prototyyppikontti kiertää Suomea kesän aikana. Kontti on nähtävissä myös Okra-maatalousnäyttelyssä.

Aiheet Yara
Lue lisää