Uutiset

Metsäalan tapahtuma Proforest järjestetään vapun jälkeen

Proforest-näyttely järjestetään 3.–4.5. 2019. Haapavedellä. Tapahtuma kokoaa paikalle suuret metsäkonevalmistajat, kuorma-autot ja näiden lisälaitteet sekä runsaasti toimijoita ja tietoa metsän omistamisesta, hoidosta ja puukaupasta.

Vuonna 2017 järjestettiin ensimmäinen Proforest-näyttely Haapavedellä. Hyvistä kokemuksista rohkaistuneet järjestäjät päättivät jatkaa näyttelyn tekemistä tulevaisuudessakin. Järjestysvuosiksi on valittu ne vuodet, kun Jämsässä ei pidetä FinnMetko-näyttelyä. Ratkaisulla saadaan jokaiselle vuodelle kotimainen metsäalan näyttely kilpailemaan saman vuoden ruotsalaisten Elmia ja Nolia -näyttelyiden kanssa.

Tälle vuodelle on jo edelliskerralla hyväksi näyttelyalueeksi todettua aluetta kehitetty, esimerkiksi pysäköintialueiden laajennuksella.

Näyttely on avoinna perjantaina 3.5 klo 10–17 ja lauantaina 4.5 klo 10–16. Näyttelyalue sijaitsee 8 kilometriä Haapaveden keskustasta Siikalatvalle päin, osoitteessa Turvetie 1272. Näytteilleasettajia on mukana 170, ja näyttelyn yhteydessä käydään yksi Puunkuormaajamestari 2019 -kiertueen osakilpailu. Lisäksi perjantaina paikalla järjestetään ajankohtainen EU-metsäpaneeli, jonka aiheena on suomalainen metsäpolitiikka ja EU. Lisää tietoa näyttelystä löytyy näyttelyn omalta sivustolta, www.proforestjtm.com.