Uutiset

Conexxin toimintaan vahva suomalaispanos

Isokyröläinen perheyritys Westmoor Oy on ostanut kolmasosan hollantilaisesta Conexxista. Yrityksen liikeideana on tarjota asiakkaalle teräsrunkoinen rakennus kokonaisuutena, johon kuuluu koko paketti perustuksista ilmanvaihtoon asti.

Conexxin kohteet ovat pääasiassa teollisuus-, urheilu-, myymälä- sekä maatalousrakennuksia. Maatilarakennusten toimitukseen kuuluu rakennuksen, piirustusten ja rakennelaskelmien lisäksi rakennuksen viimeistelyssä tarvittavat tarvikkeet rahteineen. Suomi on yrityksen mukaan sille tärkeä markkina-alue – viime vuonna Suomeen rakennettiin noin 80 Conexx-rakennusta.

Westmoorin yrittäjän Jarkko Kivelän mukaan tuotteiden suomalaisuusaste kasvaa tulevaisuudessa.

"Olen ollut mukana kehittämässä Conexxin tuotteita yli 10 vuotta. Nykyiset omistajat Jan De Keizer ja Piet Reijne kysyivät kiinnostustani tulla mukaan omistajaksi. Nyt tuntuu siltä, että tiedän vihdoin, mitä teen isona"; KIvelä sanoo.

Hän arvioi Conexxin kokonaistyöllistävän vaikutuksen olevan Suomessa yli 100 henkilöä. Kun yritys myy rakennuksen, se työllistää lisäksi myös paikallisia rakennus- ja kuljetusyrityksiä, putki- ja sähkömiehiä sekä muita sidosryhmiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit