Uutiset

Globaali maarakennuskonekauppa kasvoi

The Yellow Table, International Construction -lehden julkaisema maarakennuskonekaupan katsaus viime vuodelta kertoo, että 50 suurimman konevalmistajan myynti vuonna 2017 oli 21 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Top 5 -listan yritykset pysyivät samoina. Ainoa muutos oli Volvon kipuaminen neljänneksi ohi Liebherrin. Caterpillar on edelleen maailman suurin 26,6 miljardin dollarin liikevaihdollaan, Komatsu kakkonen (19,2 mrd $), Hitachi kolmonen (8,3 mrd $), Volvo siis nelonen (7,8 mrd $) ja Liebherr viitonen (7,3 mrd $). Niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli peräti 69,3 mrd $.

Suurin kasvun vauhdittaja oli jälleen kerran Kiina, jossa maarakennuskoneiden myynti kasvoi yli 80 prosenttia. Myytyjen yksiköiden määrä ylitti 200 000 rajan ensi kertaa vuoden 2014 jälkeen. Kiinalaisyritysten kasvu olikin voimakasta: XCMG nousi kahdeksannelta sijalta kudenneksi, Sany 11: sijalta kahdeksanneksi.

USA:ssa toimivat yritykset ovat edelleen markkinaosuuskärjessä, mutta ero muihin on enää hyvin pieni. Amerikkalaisyritysten liikevaihto-osuus oli 26,3 prosenttia, japanilaisten hengittäessä niiden niskaan (International Construction).

 

 

Lue lisää