Uutiset

Täsmäviljelyn tekniikan täsmäpäivä Mustialassa ke 10.11.

Täsmäviljelyn tekniikasta ja mahdollisuuksista kiinnostuneiden kannattaa suunnata HAMK Mustialan toimipisteeseen keskiviikkona 10. marraskuuta alkaen klo 10.
Jussi Knaapi
Älymaatalous-studio

Teemapäivän anti on käytännönläheinen. Aamupäivällä ovat äänessä Täsmäviljely-T.V.-foorumin vetäjä Olli-Pekka Ruponen ja Johannes Tiusanen. Molemmat miehet lukeutuvat täsmäviljleyn pioneereihin, joten tiedossa on kokemusperäistä asiaa alan tilanteesta ja haasteista.

Iltapäivällä puheenvuoro siirtyy viljelijöille ja alan tekniikkaa tarjoaville yrityksille. Teemaa käydään läpi ns. ”ÄlyMaatalous-studiossa”, jossa tekniikkaan voidaan tutustua kaluston parissa.

ÄlyMaatalous-studiossa (ÄM-studio) eli maatalouden tosi-TV osiossa paneudutaan kuhunkin em. teemaan seikkaperäisemmin. Juontajana ÄM-studiossa on Elina Valkeinen (ProAgria Etelä-Suomi), ja studiovieraina maanviljelijät Ilmari Hunsa Nousiaisista ja Magnus Östberg Siuntiosta. Heille kaikille pystyt esittämään kysymyksiä lähetyksen aikana.

Esittelypisteiden teemoja ovat puinnin satokartoitus, ajoavustimet, määränsäätöautomatiikka, konenäön hyödyntäminen, erilaiset olosuhdemittaukset, maaperäkartoitukset ja kasvustokuvantaminen.

Firmoista ovat tällä kertaa mukana:

• Ajoavustimet (automaattiohjaus), AgLeader

• Maaperäkartoitus (peltoskannaus), Soiloptix

• Määränsäätöautomatiikka (siemen- ja lannoitemäärä), Tume

• Konenäköohjaus, System Cameleon (monitoimikylvökone)

• Olosuhdemittaukset (peltomaan ravinteet), Paul-Tech

• Kasvustokuvantaminen (sensorointi), Isaria

• Leikkuupuimurin satokartoitus, FarmTRX

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä, HAMK Mustiala, Mustialantie 105, Tammela tai etänä nettiyhteydellä alla olevasta linkistä:

Ilmoittaudu sähköisesti mukaan tästä suorasta linkistä (ei vaadi mitään rekitsteröitymistä, eikä sovelluksia).

Katso päivän ohjelma tästä linkistä.

Tilaisuuden järjestelyissä ovat mukana HAMK Mustiala, TTS ja sen ”Kestävää kehitystä maatalouteen uusilla teknologioilla”-hanke, TäsmäViljely-foorumi sekä Luke ja sen koordinoima AgriHubi-osaamisverkosto.

Lue lisää