Uutiset

Caterpillar uudistaa keskikokoisia pyöräkuormaimiaan – saatavana myös CVT-vaihteistolliset versiot

Caterpillarin päivitetyt pyöräkuormaajat sijoittuvat reilun 30 tonnin kokoluokkaan. Mukana on runsaasti uusia ominaisuuksia ja vaihtoehtoja.
Valmistaja

Caterpillarin uusien 980 ja 982 pyöräkuormainten kerrotaan olevan 10 % tuottavampia edelliseen mallisarjaan verrattuna. Pidennettyjen huoltovälien ansiosta käyttökustannusten luvataan putoavan jopa 25 %. Koneiden työpainot ovat noin 30 ja 35 tonnia.

Ensimmäistä kertaa tässä kokoluokassa Catin kuormaimet on saatavana myös portaattomalla CVT-vaihteistolla varustettuina. Sisarmallit tunnistaa XE-merkinnästä. Valmistajan mukaan ratkaisu parantaa polttoainetehokkuutta jopa 35 %, sillä sama puskuvoima saavutetaan pienemmillä moottorinkierroksilla.

Uutuuksien vakiovarusteisiin kuuluu vakion Cat Payload-vaakajärjestelmä. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuu myös kuormausavustin sekä luistonestojärjestelmä, joiden luvataan parantavan tuottavuutta 10 %.

Ohjaamo on aiempaa suurempi – esim. jalkatilaa on enemmän. Samalla myös melu-ja tärinätasojen ennakoidaan pienentyneen. Uuden kosketusnäyttöpaneelin ja hallintalaitteiden luvataan tarjoavan käyttäjäystävällisen kuljettajakokemuksen.

Lue lisää