Uutiset

Caruna hakee yhteistyökumppaneita maakaapelointiin

Sähkönsiirtoon keskittynyt Caruna suunnittelee laajaa verkonparannushanketta Lapissa, Kainuussa ja Pohjanmaalla. Yritys hakee parhaillaan yhteistyökumppaneita sähkönsiirtoverkon parannustöihin.

Kolmivuotisen hankkeen aikana pyritään parantamaan sähkönsiirtoverkon toimintaa. Tavoitteena on lisätä sähkönjakelun luotettavuutta ja minimoida myrskyjen ja lumen aiheuttamia vahinkoja maakaapeloinnilla.

"Etsimme parhaillaan yhteistyökumppaneita parannushankkeiden toteuttamiseen. Työt käynnistyvät ensi keväänä. Tavoitteenamme on turvata luotettava sähkönjakelu myös haasteellisissa sääolosuhteissa", toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

Caruna jatkaa verkon uudistamista ja toimitusvarmuuden parantamista verkkoalueillaan Karijoella, Kauhajoella, Kiimingissä, Kristiinankaupungissa, Kurikassa, Kuusamossa, Närpiössä, Peräseinäjoella, Posiolla, Pudasjärvellä, Ranualla, Taivalkoskella, Teuvalla ja Yli-Kiimingissä. Caruna aloitti ensimmäiset rakentamis- ja saneeraushankkeet kyseisillä alueilla marraskuussa 2014.

Nyt suunnitteilla oleva 20 ja 0,4 kilovoltin jakeluverkon kehittämishanke on jatkoa alueella aiemmin tehdyille rakennus- ja saneerausprojekteille.

Verkkoparannustoimenpiteiden arvo nousee yrityksen arviolta kymmeniin miljooniin euroihin.

Lue lisää