Uutiset
Claas Arion 400 -sarja

Claasin 400-sarjan Arion uudistuu – mallisto laajenee, suurempiin malleihin lisää tehoa

Claas on esitellyt uudet neljännen sukupolven Arion 400 -mallit. Moottorit täyttävät nyt viimeisimmät, tason 5 päästömääräykset ja mallistoa laajennettiin ylöspäin uudella 145-hevosvoimaisella Arion 470-mallilla.
Valmistaja
Claas Arion 400 -sarja uudistuu. Mallisto laajenee ylöspäin kuvassa näkyvällä Arion 470 -huippumallilla, jonka 4,5 litran FPT-moottori tuottaa 145 hevosvoiman maksimitehon, lisäteholla maksimiteho on 155 hevosvoimaa.

Arion 400 on Claasille tärkeä mallisarja, jonka kauppa käy erityisen hyvin esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja Puolassa. Arion 400 -malliston traktoreita on valmistettu lähes 30 000 kappaletta, tasalukuun valmistaja arvioi pääsevänsä kuluvan vuoden marraskuussa.

Uuteen Arion 400-sarjaan kuuluu 7 mallia, pienin on 90-hevosvoimainen ja suurin uunituore Arion 470 145 hevosvoimallaan, lisäksi malli tarjoaa 10 hevosvoiman lisätehon. Neljässä suurimmassa Arion 400 -mallissa on nyt lisäteho, aiemmin Claas ei ole ominaisuutta mallistoissaan juuri käyttänyt. Lisäteho on saatavilla aina voimanottoa käytettäessä sekä siirtoajossa yli 8 km/h nopeuksilla.

Vaihteistovaihtoehtoja on edelleen kaksi, neljän pikavaihteen Quadrishift kahdessa pienimmässä mallissa, neljään suurimpaan saa lisävarusteena myös kuuden pikavaihteen Hexashift-vaihteiston. Hydrauliikkaan on tuotu lisävarusteeksi uusi 150 l/min tuottava kuormantunteva pumppu, joka tuottaa 110 l/min jo 1 600 k/min moottorin kierrosluvulla. Lisäksi valittavissa on kaksi avointa järjestelmää (60 ja 100 l/min) ja 110 l/min suljettu hydrauliikkajärjestelmä. Suljetulla hydrauliikkajärjestelmällä varustettujen traktoreiden nostolaitteen nostokyky on kasvanut 500 kilolla edelliseen mallisarjaan verrattuna. Traktorin kokonaismassaa on nostettu 500 kilolla, ollen nyt tasan 9 tonnia.

Perustason kattoikkunalla varustetun ohjaamon lisäksi traktori voidaan tilata myös matalalla ohjaamolla tai hyvät etunäkymät tarjoavalla Panoramic-ohjaamolla. Lisäksi saatavilla on kunnalliskäyttöön suunniteltu 5-pilariohjaamo polykarbonaattilaseilla varustettuna.

Uudet mallit voidaan varustaa jo tehtaalla automaattiohjauksella, jota käytetään Claas S10 -terminaalin kautta, samalla näytöllä mahdollistuu myös Isobus-työkoneiden käyttö. Uudet 400-sarjan Arion-mallit saapuvat Suomeen näillä näkymin tulevana syksynä, traktoreiden tuotanto alkaa kesäkuussa.

Lue lisää