Uutiset

FinnMetko 2020 -näyttely avasi ovensa poikkeustilanteessa

Ennakkopeloista huolimatta FinnMetko 2020 alkoi kerätä vieraita vähitellen aamuyhdeksän jälkeen ensimmäisenä näyttelypäivänä.
Tapio Vesterinen
Tunnelmia FinnMetkosta Seppo Kuisma Oy:n osastolta

Näyttelyalue oli koronakesänä 2020 huomattavasti edellisvuosien laajuudestaan supistettu. Samalla isot kansainväliset toimijat peruivat osallistumisensa jo keväällä. Lisäksi epidemiatilanteen heikentyminen aiheutti joitakin viime tingan peruutuksia.

Näyttelyalueen supistumisen myötä maanrakennusalan yritykset ovat keskittyneet pääportin läheisyyteen. Myös työnäytökset ovat lähes kadonneet.

FinnMetkolla on poikkeusolosuhteista huolimatta paikkansa pienempien toimijoiden markkinarepertuaarissa tavata alan ammattilaisia ja asiakkaita sekä saada selkoa toimialan kehityksestä.

"Maanviljelijät ja urakoitsijat tarvitsevat koneita koronasta huolimatta", toteaa pitkän linjan konevalmistaja Seppo Kuisma osastollaan edellisiltana. "Kysyntä on vakio viljelijöiden ja urakoitsijoiden keskuudessa."

Matekon osastolla esittelijät totesivat, että väkeä on sopivasti. "Kerrankin ehtii keskustelemaan asiakkaiden kanssa pitempään."

FinnMetkossa on koronavuodesta huolimatta uutuuksia, mikä näkyy väyläohjauksen ja elektroniikan yleistymisenä yhä pienemmän kokoluokan työlaitteissa. Uutuuksia esittelevät muun muassa Kronos, BMF, Soukkio, Lännen Tractors ja Nisula.

Tämän lisäksi maansiirtokoneissa Caterpillar esittelee uuden mallisarjan telakaivukoneen uudistetulla ohjausjärjestelmällä.

Metkossa olisi julkaisu myös Komatsun uudet kuormatraktorimallit kansainvälisenä ensiesittelynä, mutta ne siirtyivät virtuaalijulkaisuksi. Lue uutinen Komatsun uutuuksista!

Lue lisää