Uutiset

Työnäytökset käynnistyneet koronasta huolimatta

Kesä tulee olemaan myös ammattitapahtumien osalta poikkeuksellinen. Suuret yleisötapahtumat on koronarajoitteiden vuoksi peruttu, ja joidenkin suuryritysten sisäiset linjaukset kieltävät tapahtumiin osallistumisen kokonaisuudessaan. Ainakin osa yrityksistä aikoo korvata muutosta pienemmillä tapahtumilla, kuten työnäytöksillä ja maakunnissa kiertävillä konekierroksilla.
Tuomas Anttila
Tumen uusin suorakylvökone Super Nova Combi 4000 työskenteli ensimmäistä kertaa yleisön edessä. Muutosten lista vanhaan Nova Combiin verrattuna on pitkä. Karkeasti tiivistäen, vantaisto on aiempaa järeämpi, säiliöt suuremmat ja syöttö muutettu sähkötoimiseksi. Kone kuuluu Suomessa valmistettujen Isobus-koneiden harvalukuiseen joukkoon.

Finnmammut, PEL-Tuote ja Tume järjestivät 9.–10.6. yhteisen työnäytöksen Iittalassa. Pellolla työskentelivät Tume Super Nova Combi -suorakylvökone ja 6-metrinen Kivi-Pekka 6 -kivenkeräyskone. Näyttelyalueella Finnmammutilla oli esillä kattavasti Mammut-tuotteita, Ventura-murskaimet sekä uusin edustus, Donaris-tukkivannesahat. Myös Viljelijän Avena Berner osallistui tapahtumaan omalla osastollaan. Kävijämäärä pysyi asetetuissa kokoontumisrajoitteissa, ja toisaalta tapahtuma tavoitti laajalti alan ammattilaisia.

Lue lisää