Uutiset

Hankkija ostaa Suur-Seudun Osuuskaupan maatalousliiketoiminnan

Suur-Seudun Osuuskaupan (SSO:n) maatalousliiketoiminta on myyty 3.6.2020 Hankkijalle. Kauppa toteutuu heti, kun kilpailuviranomaiset ovat sen hyväksyneet. SSO:n maatalouskaupan henkilöstö siirtyy kaupan myötä vanhoina työntekijöinä Hankkijalle
Uolevi Oristo
Kuva Puontin Peltopäiviltä vuodelta 2017, jossa sekä Hankkija että SSO olivat mukana.

SSO:n rautakauppa siirtyy RTV Oy:lle. SSO:lle jää vielä Agritekin maatalouskoneiden kuten New Holland, Case IH, Potila ja Kverneland -edustukset. SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finerin mukaan tavoitteena on löytää maatalouskonekaupalle jatkaja, mutta SSO varautuu myös siihen, että toiminta lopetetaan.

Hankkija ja SSO:n maatalouskauppa ovat toimineen vierekkäisillä vuokratonteilla Salossa. Päätös Hankkija siirtymisestä SSO:n käytössä olleeseen kiinteistöön oli tehty jo ennen tätä kauppaa.

"Hankkija vahvistaa Saloa maatalouskaupan keskuspaikkana. Saloon kehitetään Hankkijan konseptin mukainen täyden palvelun maatalous-, kone-, puutarha- ja harraste-eläinkauppa", kertoo Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö. Maatalouskaupan palveluja tullaan jatkossa tarjoamaan myös Someron, Kemiön, Nummelan ja Perniön myyntikonttoreista.

SSO Rauta-Maatalous Oy profiloitui omistuspohjaltaan kotimaisena vaihtoehtona. ”Valitettavasti emme pystyneet yhdessä muiden alan yritysten kanssa yhdistämään voimiamme siten, että viljelijöillä olisi ollut yksi vaihtoehto enemmän”, tilittää SSO Rauta-Maatalous Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tyykilä. "Maatalouskaupan keskittyminen jatkuu väistämättä, jos tuotteiden tuotantokustannuksia ei pystytä siirtämään lopputuotteiden hintoihin."

Suur-Seudun Osuuskaupan maatalousliiketoiminnan myynti oli vuonna 2019 yhteensä 22,6 milj. euroa. Vilja-alueilla myydään kuitenkin melko vähän traktoreita ja työkoneita, mistä kertoo parhaiten SSO:n koko toimialueella myytyjen traktoreiden määrä. Salon, Someron, Kosken, Vihdin Nummelan, Karkkilan, Lohjan, Kemiön sekä koko Länsi-Uudenmaan merkittävissä maatalouspitäjissä myytiin viime vuonna yhteensä vain 19 uutta traktoria.

Juttua muokattu 4.6.2020

Lue lisää