Sirkkojen kotikasvatusta rahkasammaleessa

Sirkkojen kasvatukseen tarkoitettu munitusalusta on suomalaisesta rahkasammaleesta valmistettu tuote kotisirkkojen kasvatukseen. Munitusalusta pidättää hyvin kosteutta eikä märkänäkään tiivisty ilmattomaksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hyönteisten myynti ihmisravinnoksi tuli Suomessa sallituksi vuoden 2018 alussa. Suosituimpia syötäviä selkärangattomia on kotisirkka, joiden kasvatus ihmisravinnoksi on kasvanut räjähdysmäisesti tämän vuoden aikana. Biolan on tarttunut nousevaan trendiin kehittämällä oman tuotteen.

"Käyttökokeissa sammalpohjainen munitusalusta sirkoille on todettu monilta ominaisuuksiltaan ylivertaiseksi. Se pidättää hyvin kosteutta ja esimerkiksi viljapunkki lisääntyy siinä heikommin kuin monissa muissa yleisesti käytetyissä munitusalustoissa. Toimivuuden lisäksi kotimaisuus ja raaka-aineen ekologisuus ovat myyntivaltteja", kertoo Biolanin kuivikeliiketoiminnan johtaja Janne Pitkänen.

Rahkasammaleen korjuun yhteydessä suota ei ojiteta tai muuten kuivata. Valmistajan antamien tietojen mukaan nostokelpoisen elävän sammalen elinkaaren pituus on 2–3 kertaa nopeampi kuin metsän kasvu. Rahkan nostosta ei aiheudu vesistö- ja ilmastopäästöjä ja sammalkerros uusiutuu täysin 25–30 vuodessa.

 

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY