Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puun energiakäyttö uuteen ennätykseen

Puupolttoaineita kulutettiin Suomessa vuonna 2017 enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ne olivat Suomen merkittävin energialähde ja kattoivat energian kokonaiskulutuksesta 27 prosenttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Luonnonvarakeskuksen tilaston mukaan kiinteiden puupolttoaineiden lämpö- ja voimalaitoskäytössä saavutettiin uusi ennätys, mikä perustui metsäteollisuuden sivu- ja jätetuotteiden polton lisääntymiseen. Metsähakkeen kulutus sen sijaan väheni.

Puupolttoaineiden kulutus jatkaa edelleen kasvuaan. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan puupolttoaineiden kokonaiskulutus ylitti ensimmäistä kertaan sadan terawattitunnin rajan vuonna 2017.

"Puupolttoaineet olivat myös Suomen tärkein energialähde, sillä niiden osuus energian kokonaiskulutuksesta oli 27 prosenttia", kertoo yliaktuaari Esa Ylitalo Lukesta.

Puupolttoaineiden kokonaiskulutuksesta lämpö- ja voimalaitosten kiinteät puupolttoaineet kattoivat 38, mustalipeän poltto 43, puun pienkäyttö 17 ja muut puupolttoaineet 2 terawattituntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Luken tilaston mukaan lämpö- ja voimalaitoksissa käytettiin kiinteitä puupolttoaineita vuonna 2017 lähes 20 miljoonaa kiintokuutiometriä eli 38 terawattituntia. Määrä on suurin tähän mennessä tilastoitu ja kasvoi edellisvuodesta kaksi prosenttia. Ylitalon mukaan puupolttoaineiden käytön kasvu perustui metsäteollisuuden tuottaman sivutuote- ja jätepuun polton lisääntymiseen. Metsäteollisuuden hyvän suhdanteen takia raakapuuta käytetään enemmän, jolloin myös sivutuotepuuta on runsaammin tarjolla.