Arboristit kisaavat puukiipeilyn SM-mestaruudesta

Tulevana viikonloppuna järjestetään 9. puukiipeilyn SM-kisat Raatihuoneenpuistossa Porissa. Lauantain karsintakilpailussa mitataan tekniikkaa ja nopeutta viidessä lajissa, ja sunnuntain finaalissa kilpailijoilla on yksi laaja tehtäväkokonaisuus puussa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kilpailuun odotetaan noin kolmeakymmentä puunhoitajaa tai ammattiin opiskelevaa. Suomen lisäksi osallistujia tulee Virosta, Ruotsista, Iso-Britanniasta ja Australiasta. Kilpailujen tarkoituksena on kehittää puunhoitajien eli arboristien teknistä ammattitaitoa. Puukiipeilykilpailuilla on pitkät perinteet Euroopassa ja Yhdysvalloissa, joissa kilpailuja on järjestetty jo lähes neljän vuosikymmenen ajan.

"Arboristit hallitsevat kaikki työvaiheet puun elämänkaaren aikana, aina istutussuunnitelmien teosta ja istuttamisesta puiden hoitoon, kuntoarviointiin ja vaikeisiin puunpoistoihin asti, kertoo Suomen Puunhoidon Yhdistyksen puheenjohtaja Eeva-Maria Tuhkanen.

Monen arboristin työnkuva käsittää lisäksi mm. taajamametsien hoitoa ja kantojyrsintää.Arboristikoulutus alkoi Suomessa vuonna 2000 ja koulutettuja arboristeja on noin kaksisataa.

"Puunhoitajien ammattitaidon kysyntä kasvaa, sillä kun puiden merkitys rakennetun ympäristön viihtyisyydelle ja terveellisyydelle tiedostetaan yhä paremmin, ollaan myös valmiita satsaamaan puuston hoitoon, toteaa Tuhkanen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisätietoja: www.suomenpuunhoidonyhdistys.fi/sm-puukiipeilykilpailut