Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

JLG esittelee uusia akkukäyttöisiä henkilönostimia

Akkukäyttöisyys etenee vääjäämättömästi. Henkilönostinvalmistaja JLG esittelee kaksi uutuutta. Myyntivaltit ovat luonnollisesti hiljaisuus ja päästöttömyys.
Kuva: Janne Salomäki
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Amerikkalaisen JLG Industries, Inc.:n tuotteet ovat kuuluneet Rotator Oy:n tuotevalikoimaan jo yli 40 vuotta. Kaupungistuminen, saasteettomat kaupunkialueet, työmaat ja laitokset, sekä tavoitteet äänisaasteen vähentämiseen ovat johtaneet siihen, että vaihtoehtoiset käyttövoimat ja alati kehittyvä akkuteknologia mahdollistavat perinteisen dieselmoottorin rinnalle myös muita vaihtoehtoja.

Tarpeeseen vastatakseen JLG esittelee kaksi uutta litiumakullista henkilönostinta. Esiteltävät mallit kulkevat nimillä EC450AJ ja EC520AJ. Molemmat uudet mallit ovat 100 % päästöttömiä ja myös erittäin hiljaisia käyttää. Mallit on suunniteltu sekä ulko- että sisäkäyttöön.

Valmistajan mukaan täydellä akulla työskentelyaika on yksi päivä ja 30 % akkutehoa saadaan tunnin latauksella 230V pistokkeesta. Neljässä tunnissa akut on ladattu tyhjästä täyteen. Akkuina käytetään 144Ah akkuja, jotka toimivat +50 – -20-asteen lämpötiloissa. Laskennallisesti 10 vuoden käytön jälkeen akuissa on edelleen 80 % kapasiteettia jäljellä. Molempien mallien korikuorma on 250 kg ja sivu-ulottuma yli 10m. EC450AJ-mallin maksimi työskentelykorkeus on 14m ja EC520AJ mallissa vastaava arvo on 18m.