Traktorit

Jarrutestausta tanskalaisella systeemillä

Liikenneturvallisuus on monen tekijän summa. Tärkeä osa on jarrujen kunto, jota tanskalaiset alan järjestöt ovat alkaneet vapaaehtoisesti testata.
Jussi Knaapi
Urakointiyhdistyksen (DME) ja konemyyjien järjestön tekemä vapaaehtoinen jarrutestaus yleistyy Tanskassa. Hyväksytty testitulos parantaa liikenneturvalllisuutta ja vaunun jälleenmyyntiarvoa. Testi onnistuu sekä hydraulisille että pneumaattisille jarruille.

Tanskan koneurakointijärjestö DME on ottanut mallia brittiläisen urakointiyhdistyksen traktori–perävaunu-kenttätestauksesta, joka perustuu hyttiin asennettavaan 3D-kiihtyvyysmittariin, sekä anturiin, joka rekisteröi jarrutuksen alkamisajan. Testaus perustuu vapaaehtoisuuteen ja tarkoituksena on antaa urakoitsijoille mahdollisuus katsoa, ovatko oman yhdistelmän jarrut kunnossa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää