Traktorit
JCB Fastrac

JCB Fastrac Two on modified-tractor-luokassa maailman nopein traktori - tutustuimme tarkemmin ennätystraktorin tekniikkaan

JCB on rakentanut Fastrac 4000 -sarjan traktorin pohjalta nopeusennätystraktorin. Koneviesti kävi seuraamassa Englannissa ennätysyritystä ja tutustui traktorin tekniikkaan.
Julius Pietarinen
Ennätyskokeet ajettiin Englannissa, Yorkissa Elvingtonin lentokentällä. Hetkellinen suurin ajonopeus oli 245 km/h, mutta virallinen ennätys on kilometrin matkalta mitattu 222 km/h:n keskinopeus.

JCB:n Fastrack One -traktori teki kesällä 2019 modifioitujen traktorien nopeusennätyksen 165,8 km/h. Nopeusennätystraktoreita valmistettiin kuitenkin kaksi. Toista oli tarkoitus kehittää Fastrack Onen kokemuksista oppimalla vieläkin nopeammaksi. Ensimmäisessä ennätyskokeessa moottorin kaikkea tehopotentiaalia ei vielä otettu käyttöön.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää