Traktorit
Jake Finland Oy

Tuhansien variaatioiden Jake

Tommi Hakala
Lappajärvellä toimiva Jake Finland Oy on tunnettu traktoreiden varustelijana ja etenkin puutavarakuormainten sovitteiden valmistajana. Jake-sovitteista onkin muodostunut kuormainasennuksissa lähes standardi. Yritys on nyt laajentanut toimintaansa kokonaisten maastonosturiyhdistelmien valmistukseen.

Nykyisen Jake Finland Oy:n alkutaival alkoi nykyisen hallin pihapiirissä edelleen olevasta maatilapajasta, jossa Eero Uusimäki aloitti yritystoiminnan maatalouskoneita korjaten. Nykyinen konepajatoiminta sai alkupotkunsa 1987, jolloin valmistuivat ensimmäiset soviteosat Kronoksen puutavarakuormaimeen. Alkuun sovitteita valmistettiin vain Valmetin ja Kronoksen yhdistämiseen, mutta pian mallivalikoima laajeni yleismalliseksi niin, että sovitteita sai myös muihin nosturimerkkeihin ja traktoreihin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää