Traktorit
Traktorivertailu 2019

Traktorien moottorit ja voimansiirrot

Bob Karsten
Nykytraktoreissa itse moottoreita ei enää juurikaan näe apulaitteiden ja jäähdytinpakettien takaa, mikä lisää huoltokustannuksia esimerkiksi venttiilien säädön hankaloitumisen kautta. Claas Axion 800 -sarjan edellisen sukupolven malleissa käytettiin Deeren moottoreita, mutta tason 4 päästömääräykset täyttävissä malleissa voimanlähteinä ovat FPT:n 6,7-litraiset moottorit.

Testikutsussa pyysimme valmistajia toimittamaan vertailuun mallit, joiden maksimiteho ilman lisätehoa on noin 160 kilowattia eli n. 215 hevosvoimaa. Varastotilanteesta johtuen saimme kokeiluun Case Puma 220 -mallin, joka oli muita traktoreita tehokkaampi. Case ei kuitenkaan saanut etua esimerkiksi tekniikkapisteiden laskennassa, sillä käytimme pistelaskuissa Case Puma 200 -mallia vastaavan New Holland T7.245 -traktorin arvoja.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi