Traktorit

Traktoreiden metsäohjaamoiden markkinakatsaus - Käyttö muuttuu

Maataloustraktoreiden metsäkäytön kulta-aikaa olivat 1960– 1990-luvut. Nykyisin maataloustraktorin metsäkäyttö on radikaalisti vähentynyt, mutta metsävarustukselle on edelleen runsaasti käyttöä.
Traktoreiden metsävarustusten kysyntä kunnallisteknisissä töissä on lisääntynyt. Tämä Valtra lastasi kevyenliikenteen väylän varresta kaadettuja puita Kehä ykkösen varressa Espoossa. Normaalisti Valtrat varustellaan Keslan nosturilla, mutta tässä tapauksessa koneeseen asennettiin asiakkaan jo edellisessä traktorissa ollut kuormain.

1960- ja 1970-lukujen traktorit olivat jo suoraan tehtaalta tullessaan varsin kelvollisia metsäajoon. Runkotankeista ja mekaanisista voimansiirroista johtuen mahanaluset olivat varsin tasaisia, eikä kriittisiä hydrauliikan putkituksia kulkenut kannoille ja risuille otollisilla paikoilla. 1960-luvulla metsäkärryt lastattiin vielä käsin tai mekaanisen vinssin avulla, eikä venttiilipöytien asennuksille ollut juuri tarvetta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää