Traktorit

Eroja tekniikoissa - Jarrut syynissä

Vertailimme viime kesän rengastestin yhteydessä FMG:n koukkulavavaunujen jarrujärjestelmien eroja niin käytännössä kuin jarrudynamometrissäkin. Tien päällä tehdyt havainnot pätivät hyvin myös mittauksissa.
Molempien perävaunujen jarrut testattiin dynamometrillä. Hydraulisilla jarruilla varustetussa vaunussa vain etummainen akseli oli jarrullinen, paineilmajarrullisessa vaunussa jarrut olivat molemmilla akseleilla.

Rengastestin yhteydessä saimme FMG:ltä jarruvaunuksi kaksi koukkulavavaunua, joista toinen oli varustettu hydraulisilla ja toinen paineilmakäyttöisillä jarruilla. Koska vaunut olivat jarrujärjestelmiä lukuun ottamatta identtiset, jarrujärjestelmien erojen vertailulle oli herkulliset olosuhteet.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää