Traktorit

Kuluneen ja uuden renkaan vertailu - Kasvaako vetoteho?

Nykyaikaisen traktorin vyörenkaat ovat kuluvaa, mutta silti kestävää tavaraa. Oikean vaihtoajan päättäminen on vaikeaa – missä vaiheessa luistosta johtuva polttoaineen kulutus ja maan rakenteen heikkeneminen kasvavat niin paljon, että rengas tulee vaihtaa pitävämpään? Selvitimme asiaa viime kesällä ja syksyllä käytännön vetovoimamittauksilla.
Mittauksen kohteena oleva rengaspari oli asennettu traktoriin, jota jarrutettiin toisella traktorilla. Mittaus toistettiin jokaisella alustalla 610 kertaa ja tulokset ovat onnistuneiden mittausten keskiarvoja.

Vuosimallia 1988 olevan Fendt Favorit 612 LSA -traktorin alla on toinen taka- ja kolmas eturengaskerta, jotka olivat kuluneet vaihtokuntoon. Traktorin tuntimittarissa on lähes 10 000 h. Nykyiset renkaat on aikanaan vaihdettu kuluneiden, alkuperäistä kokoa olevien renkaiden tilalle. Alkuperäisten renkaiden koko oli edessä 16,9R28 ja takana 20,8R38.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit