Traktorit

Voiko painoa lisäämällä keventää - Pyöräkuormien hallinta erilaisissa työtilanteissa

Yksittäisten pyörien pyöräkuormat ja niiden yhteisvaikutus ovat ratkaisevassa roolissa, kun pyritään vaikuttamaan traktorin vetokykyyn ja sitä kautta työsaavutukseen sekä maahan kohdistuvaan rasitukseen. Pyöräkuormiin puolestaan vaikuttavat akselipaino, pyörien ja renkaiden mitat, rengaspaineet sekä erittäin oleellisina tekijöinä traktoriin joko nostolaitesovitteisina tai hinattavina kytkettyjen työkoneiden massa ja vetovastus työtilanteessa tai kuljetuksessa. Pyöräkuormien optimoinnin kannalta ongelmallista on vaihtelu.

Pyöräkuormien hallinnan tavoitteena on kyetä optimoimaan pyöräkuormat siten, että saavutetaan mahdollisimman hyvä vetokyky mahdollisimman pienillä pyöräkohtaisilla maahan kohdistuvilla kuormilla ja optimaalisella luistolla. Pyöräkuorman hallinnan työkaluja ovat lisäpainotus, erilaiset painonsiirtotekniikat, pyörä- ja rengasvarustaminen sekä rengaspaineiden hallinta. Käyttöolosuhteiden vaihtelu ja erilaisten työkoneiden ja työkoneyhdistelmien moninaisuus tekee varustelun hankalaksi ja työlääksi (kuva 1).

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää