Traktorit

Etunostolaitteesta on moneksi - Painotusta ja nostoa

Euroopassa tuttu etunostolaite yleistyy meilläkin. Sitä on saatavilla monina spesifikaatioina. Edullisimmat versiot pärjäävät kustannuskisassa jopa etupainoille. Kaupanpäällisenä tulee vielä monikäyttöisyys.
Jos uuteen traktoriin aikoo hankkia etunostolaitteen, kannattaa se tilata tehdasasennuksena. Valtran tapauksessa T-sarjalaiseen (vas.) sen saa kohtuudella myös jälkiasennuksena, mutta N-sarjalaisen (oik) kohdalla asennus on sen verran työläs, että se on viisainta tehdä tehtaalla. Lisäksi poisotettavalla runkopalalla ei ole suurta kysyntää. Kuvan sinisessä koneessa etunostolaitetta ei ole. Etukuormain ei sinällään estä yhdistelmäasennusta.

Etunostolaitteet ovat joko pulttikiinnitteisiä – yleensä jälkiasenteisia – tai traktoriin jo valmistusvaiheessa integroituja. Jälkimmäisessä tapauksessa etupään runkorakenteessa on valmiina tarvittavat kiinnikkeet nostovarsille ja sylintereille. Fendt on yksi integroidun ratkaisun pioneereja. Valtroihin integroitu eturungon rakenne tuli (valinnaisvarusteeksi) 2012, jolloin 3- ja sittemmin 4-sarjan N-sekä T-mallit esiteltiin. Ja aivan erikseen Valtroihin ja nyttemmin myös muihin merkkeihin saa myös kääntyvän LHLink etunostolaitteen. Maininnan arvoinen on myös Sauterin ja New Hollandin kehittämä kääntyvän etuakselin ja etunostolaitteen yhdistelmä SuperSteer.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää