Traktorit

Perävaunu ja työkone - Tankissa oleva polttoaine ratkaisee

Kippiperävaunun kytkeminen kaivinkoneeseen tai pyöräkuormaimeen tuntuu houkuttelevalta ajatukselta, silloin kun pieniä määriä maata pitäisi saada hieman koneen ulottumaa kauemmas. Ikävä kyllä, lainsäädäntö mutkistaa tätä helpolta tuntuvaa ratkaisua.
Ruotsin puolella eivät työkoneen vetämät perävaunuyhdistelmät ole mitenkään harvinainen näky. Sikäläiset säädökset antavat tähän mahdollisuuden. Pyöräkuormaimen vetämä poikkeuksellisen pitkä perävaunu osui kuvaan Uumajassa tänä syksynä.

Ruotsalaisilta työmailta otetuissa kuvissa näkee usein perävaunuyhdistelmiä, joissa vetävänä osapuolena on pyöräalustainen kaivinkone. Itsestään selvää on, että ratkaisu on kätevä. Ajatellaan vaikka tilannetta, jossa työn aikana tulevia vähäisiä kaivumassoja täytyisi saada hieman kauemmas kuin suoraan kaivinkoneen puomilla ulottamalla onnistuu.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää