Traktorit
Fendt VarioGrip

Rengaspaineet hallintaan tehdasvarusteisella Fendt VarioGrip -rengaspaineen säätöjärjestelmällä – Sievin Biohake Oy:n Fendt 930 Vario -traktorissa VarioGrip-järjestelmä on käytössä kolmatta sesonkia

Fendtin 800-, 900- ja 1000-sarjoihin on mahdollista tilata lisävarusteena tehdasasennuksena Fendt VarioGrip -järjestelmä, jolla voidaan säätää rengaspaineita etu- ja taka-akselilla erikseen. Painetta säädetään pyörän navan kautta, jolloin letkut eivät ole tiellä, ja järjestelmällä on mahdollista säätää myös paripyörien painetta.
Valmistaja
Fendtin painejärjestelmä koostuu ohjaimesta, kompressorista ja putkituksista. Jokaisessa pyörässä on pyörivä läpivientiliitin. Ilmaa syötetään kaksoiskompressorin sekä ajoneuvon oman venttiililaitteiston avulla. Fendtissä on paineilmakompressori vakiovarusteena joka tapauksessa, mutta rengaspaineen nostossa edellytetään tehokasta, erillistä kaksimäntäistä nestejäähdytteistä kompressoria.

Erilaisia rengaspaineen säätöjärjestelmiä markkinoilla on useita. Mitas on esitellyt myös vanteeseen sisäänrakennetun painesäiliön, joka on puskurina nopeasti tarvittavalle ilmamäärälle. Painejärjestelmä voidaan integroida traktorin rakenteisiin jo tehtaalla tai järjestelmä voidaan rakentaa jälkikäteen. Jälkiasennusjärjestelmät ovat poikkeuksetta letkutettu renkaan ulkopuolelle, jolloin ne ovat haavoittuvia. Kun järjestelmä integroidaan traktoriin ja sen hallintajärjestelmiin jo valmistusvaiheessa, käyttäjän saama hyöty on mahdollisimman suuri.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää