Traktorit
Vertailu Zetor Forterra 120 HSX

Zetor Forterra 120 HSX -traktori & ZQ 4 S -etukuormain: Tasapainoista kuormaintyöskentelyä

Zetorin etukuormaimen venttiilissä on monia hienoja toimintoja, mutta kauhan lukituksen avaaminen voisi olla yksinkertaisemmin toteutettu.
Marcus Pasveer
Zetor oli testin ainut kone, johon suurempaa hydrauliikkapumppua ei ole saatavilla lisävarusteenakaan. Aisojen liikenopeus on kuitenkin hyvin suhteessa muihin kuormausominaisuuksiin.

Vertailussa ollut Forterra HSX 120 on tehtaalla sovitettu yhteen Ålö ZQ 4S -kuormaimen kanssa ja varustettu Ålön omalla sähköisellä ohjauksella. Käytännössä tämä tarkoittaa pientä peukalovipua ja pientä näyttöä, jotka on asennettu taipuisan varren päähän. Yksikköä voi liikutella lähes mihin tahansa haluamaansa asentoon. Hyvä puoli on, että etukuormainta voi käyttää heti traktorin käynnistämisen jälkeen. Huonoa on, että lukitustappien avaus on melko monimutkaista työlaitteen vaihdon hetkellä. Kuljettajan pitää tietää miten homma toimii – ja jos ei tiedä, on parasta katsoa ohjekirjasta. Ålön ohjain tuo mukanaa hyvin lisäominaisuuksia, kuten ravistustoiminnon ja kauhan asennon näytön, myös vaaka on saatavilla lisävarusteena. Zetorin hydrauliikka on hieman hidas verrattuna muihin testin koneisiin, mutta yhdistelmänä kuormain ja traktori ovat hyvin tasapainossa. Käytännössä yhdistelmässä on sopiva määrä hydrauliikkatehoa kuormaajan ominaisuuksiin nähden, sekä sopivan kokoinen kuormain traktorin painoon nähden. Vaihteistoa ei voi hallita kuormaajan ohjauskahvasta, ja suurin epäkohta lastaustilanteessa onkin manuaalinen ja mekaaninen vaihteisto, sekä yksinkertainen istuin.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää