Traktorit
Vertailu New Holland T5.120

New Holland T5.120 -traktori & 755 TL -etukuormaaja: Nopea, mutta kevytperäinen

New Hollandin etukuormain on nopeimmasta päästä nosto- ja laskuliikkeissä, mutta ei kauhan käännössä. Kattoikkunasta näkee hyvin työskennellä ylöspäin ja kuormaus tuntuma on hyvä. Kone olisi voinut olla vakaampi raskaita kuormia käsiteltäessä.
Marc Pasveer
New Hollandin vaihteiston todettiin soveltuvan hyvin kuormaustöihin, mutta perä todettiin testiryhmän kevyimmäksi.

New Holland T5.120 DC oli varustettu tehdasasenteisella Stoll 755TL -kuormaimella sinisen värisenä. Tämä pari on jokseenkin samanlainen kuin John Deere, ja mitä tulee tarkkuuteen, nopeuteen ja herkkyyteen – ne ovat todella hyviä. Käsinojaan sijoitettu kuormaimen vipu on myös hyvä, ja se on sijoitettu mukavasti käsinojaan, joidenkin kuljettajien mielestä hieman liian kauas oikealle. Vivusta voi vaihtaa pikavaihteita, mutta ei suuntaa. Ensivilkaisulta traktori ja kuormain -yhdistelmä näyttää hyvältä, mutta itse asiassa traktori oli kuljettajien mielestä epävakain. Painavien lastien kanssa ajaessa pitää olla hereillä, sillä taka-akseli kevenee yllättäen – ei pelkästään suurilla kauhoilla. Vaikuttaa siltä, että kuormaaja on kiinnitetty edemmäs kuin muissa testin yhdistelmissä. Kauhan lukituksen kytkin ei palautunut ”ei aktivoitu” -asentoon automaattisesti, joten kytkin unohtuu helposti aktiiviseksi, jolloin kuormaajan kolmannen toiminnon käyttäminen ohjasi öljyn lukitukselle. Kauhan saattaa siis pudottaa vahingossa! Positiivinen puoli oli, että lukituksen kytkin oli kulmapilarissa, jolloin siihen ei voi osua vahingossa.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää