Traktorit
Vertailu McCormick X6.420

McCormick X6.420 -traktori & Mpower 120 -etukuormaaja: Mekaanista ja hidasta kuormausta

Etukuormaintyö McCormickilla tuntuu hieman vanhanaikaiselta verrattuna muihin traktoreihin. Näkyvyys työlaitteelle on keskitasoa. Manipin valmistamassa kuormaajassa ei ollut moittimista.
Marcus Pasveer
Testi-McCormickissa oli maltillisen tuoton omaava hammaspumppu, mutta LS-pumppu on saatavilla lisävarusteena.

McCormick-traktoreiden tehdasasenteinen kuormain on Manipin valmistama. Vertailussa ollut Mpower 120 todettiin toimivaksi kuormaimeksi. Kuormain on kippauskulmien ja muiden testisuureiden osalta melko hyvä, mutta McCormick X6 -malli on saatavilla vain mekaanisella kuormaajan venttiilillä, mikä on puute muihin verrattuna. Lisäksi kuormaimen vipu on asemoitu hieman liian kauas kuljettajasta. Käytännön työssä hydrauliikka on hieman verkkainen 66 l/min tuottavan hammaspyöräpumpun vuoksi. Suurempi hydraulipumppu on kuitenkin saatavana lisävarusteena. Etukuormaajassa on vaimennin, mutta sitä säätävä sormiruuvi sijaitsee poikkituen sisällä aisojen etuosassa, mistä se voi olla hankala löytää. McCormickissa oli Carraron valmistama, erillisjousitettu etuakseli, mikä lisää mukavuutta. Yleisvaikutelma yhdistelmällä työskentelystä on kuitenkin vanhahtava – erityisesti mekaanisen käyttövivun, hitaan hydrauliikan ja yksinkertaisen vaihteiston vuoksi. Positiivinen puoli on se, että hydrauliikka on heti valmiina koneen käynnistyessä.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää