Traktorit
Vertailu Claas Arion 440

Claas Arion 440 -traktori ja FL120v -etukuormaaja: Pienet muutokset auttaisivat

Claas Arion 440 -traktorin FL120V-kuormaajaa on pääosin mukava käyttää ja kuljettajalla on hyvä näkyvyys ylöspäin. Jotkin asiat kuitenkin häiritsivät, kuten se, että liikeradoista johtuen kauhan sisällön voi vahingossa kipata konepellille, kun työskennellään kauha korkealla. Huomasimme, että FL120V-kuormaajassa oli testin tarkin vakaaja.
Marcus Pasveer
Claas on kuormatessa miellyttävä, testikonetta vaivannut aisaston liikkeen viive on korjattu uusiin Arion-malleihin. Kauha kallistuu selkeästi enemmän taakse kuin muissa traktoreissa.

Käytettävyyden puolesta vaaleanvihreä MX-kuormain toimii hyvin yhteen Arion 440 CIS -testitraktorin kanssa. Etukuormaajalla on ilo työskennellä, sillä kuormaajan käyttövipu on integroitu kyynärnojaan. Traktori–kuormaaja-yhdistelmässä on kuitenkin kaksi häiritsevää asiaa. Kuormaimen vivun liikkeestä itse kuormaajan liikkeeseen on viive. Tämä tekee kuormaajan tarkasta ohjaamisesta hankalaa, mutta onneksi Claas on ratkaissut ongelman uudessa Arion-mallistossa. Lisäksi joka kerta traktoria käynnistettäessä kuormaajan hydrauliikka pitää aktivoida, mikä on toteutettu tarpeettoman monimutkaisesti kilpailijoihin verrattuna. MX oli testin ainoa kuormaaja, jossa oli mekaaninen työlaitteen lukitus. Lukituksen kuitenkin voi tehdä puoliautomaattisesti kääntämällä työkalua taaksepäin, jolloin kiinnitystapit liukuvat paikalleen. Kuljettajan on myös noustava traktorin ohjaamosta kytkeäkseen etukuormaajan jousituksen pois. Mukavuuden kannalta pidimme tällä yhdistelmällä työskentelystä, koska traktorissa on hyvä etuakselin jousitus.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää