Traktorit
Vertailu Traktorivertailu 2021

Vertailutraktoreiden hydrauliikassa valinnanvaraa – testikoneiden varustelu vaihteli suuresti avoimesta suljettuun järjestelmään

Suljetut hydrauliikkajärjestelmät yleistyvät reilun sadan hevosvoiman traktoreissa. Testikoneista neljässä oli kuormantunteva hydrauliikka, ja Zetoria lukuun ottamatta sen olisi saanut lisävarusteena kaikkiin traktoreihin.
Tapio Vesterinen
Zetorin hydrauliikkaventtiileiden vivut on sijoitettu kauas kuljettajasta ja varsinkin laitimmaisten vipujen käyttö vaatii notkean ranteen.

Vertailutraktoreiden merkittävimmät tekniset eroavaisuudet olivat vaihteistojen lisäksi hydrauliikkajärjestelmissä. John Deeressä kaikki venttiilit olivat poikkeuksellisesti sähköohjattuja, tämä oli verottomana noin 1 400 euron arvoinen varuste. Zetorissa, McCormickissa ja Massey Fergusonissa käytettiin vielä hammaspyöräpumppua, MF:ssä pumppuja oli kaksi. Muissa testitraktoreissa oli muuttuvatilavuuksinen pumppu. Lisävarusteena sen olisi saanut myös Massey Fergusoniin ja McCormickiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää