Traktorit
Vertailu Traktorivertailu 2021

Ajo-ominaisuudet peltoajossa: jousitukset parantavat ajomukavuutta vaihtelevasti – helposti säädettävä pikavaihdeautomatiikka on tärkeä ominaisuus

120 hevosvoimaa ja 6,5 tonnin luokassa oleva työpaino riittää kolmimetristen kultivaattorin ja lautasmuokkaimen vetoon melko hyvin. Saumattomasti vaihtava New Hollandin kaksoiskytkinvaihteisto osoitti etunsa pellolla, Claas oli ajomukavuudessa hyvällä tasolla toimivien jousitusten ansiosta.
Marcus Pasveer
Vedimme vertailutraktoreilla muun muassa testissä olleita kolmemetrisiä Kuhnin Optimer-lautasmuokkainta (KV2/21) ja Cultimer- kultivaattoria (KV17/20).

Claas keräsi suurimman pistepotin peltoajossa kuten tieajossakin. Erillisjousitettu etuakseli hoitaa hommansa hyvin, lisäksi monitoimivivussa on mainioita toimintoja ja nostolaitteen erinomainen hallinta. Claas ei ole kuitenkaan hiljaisin traktori pellolla. Kunnia kuuluu John Deerelle, joka on hiljaisin myös pellolla. JD:n ongelmat pellolla liittyvät lähinnä ohjelmistopuoleen. Kun automatiikka huolehtii moottorin kierrosluvusta, moottori ottaa täydet kierrokset aina, kun suunnanvaihdinta käytetään päisteissä. Kunnollista vakionopeudensäädintä ei ole, moottorin kierroslukua ja käytettävää vaihdetta ei pysty helposti jättämään traktorin huolehdittavaksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää